TAUTAN UKHWAH

08 March 2010

Harga semusim di sana...

Seinfiniti rasa syukur kehadrat Allah s.w.t..Tiada lafaz lain yang mampu diukir....Alhamdulillah wa Maghfirotan wa Rahmah...
Detik ini boleh dikatakan aku sudah merdeka untuk seketika dari dunia kuliah...seketika cuma..kerana langkahku masih jauh untuk sampai ke destinasi..

Mungkin sekadar boleh menghela nafas lega, usai pahit getir bertempur dengan imtihan terakhir semusim berada di bumi Barakah Darul Quran..aduhai 30 juzu'..Kalam-Nya yang ku hafal..apa, bagaimana dan mengapa...Segalanya dalam pengetahuan Allah..mengimbau kembali langkah pertama..aduh peritnya..

Satu perjuangan yang perlukan pengorbanan..

Dan hari ini...Alhamdulillah..erti tiga tahun di zaman tarbiah ini amat berharga, mungkin harganya lebih mahal untuk satu tempoh tiga tahun akan datang.. namun aku amat mengharapkan hidupku lebih berharga selepas ini..

Juga satu perjuangan yang perlukan pengorbanan..
Tanggungjawab makin berat, waktu makin padat..

No comments:

Post a Comment

DOA PILIHAN

DOA DAPAT PELUANG PERNIAGAAN DAN MURAH REZEKI

اللَهُمَّ اجْعَلْنِي مِنْ أَعْظَمِ عِبَادِكَ نَصِيباً فِي كُلِّ خَيْرٍ تَقْسِمُهُ فِي الغَدَاةِ مِنْ نُورٍ تَهْدِي بِهِ، وَرَحْمَةٍ تَنْشُرُهَا، وَرِزْقٍ تَبْسُطُهُ، وَضُرٍّ تَكْشِفُهُ، وَبَلاءٍ تَرْفَـعُهُ، وَفِتْـنـَةٍ تَصْرِفُهَا، وَسُوءٍ تَدْفَـعُـهُ.
Maksudnya: “Ya Allah, jadikanlah aku antara kalangan hambaMu yang mendapat bahagian (pencapaian) yang hebat pada nur yang Engkau kurniakan sebagai hidayah, dan rahmat yang Engkau kurniakan, dan rezki yang Engkau sebarkan, dan mudharat yang Engkau selamatkan ( dari menimpa hamba-hambaMu ), dan bala yang Engkau angkatkan( dari menimpa hamba-hambaMu ), dan fitnah yang Engkau jauhkan( dari menimpa hamba-hambaMu ), dan keburukan yang Engkau hindarkan
( dari menimpa hamba-hambaMu )”